WordPress kan inte fungera utan ett tema, temat är det som kopplar samman funktionerna i WordPress och ger dig möjlighet att skapa sidor och inlägg.

Vid installationen av WordPress följer följande teman med: Twenty Fifteen, Twenty Fourteen och Twenty Sixteen, dessa är teman som WordPress själva har utvecklat och som du givetvis kan använda och skapa child themes för.
En av de viktigaste sakerna att titta på när du tittar på teman att skapa child theme för är backend funktionalitet samt antal funktioner i själva WordPress temat.  Att hitta ett stabilt och användarvänligt tema för WordPress är inte alltid lätt, ett av de absolut stabilaste och populäraste WordPress teman är Enfold, ett WordPress tema som man kan köpa på themeforest.net.

I den här den här guiden går vi igenom hur man installerar Enfold samt tar bort de temana som är förinstallerade samt hur ni på lättast sätt skapar ett child theme i WordPress.

themeforestDet viktigaste att tänka på när ni väljer vilket WordPress tema ni ska använda är följande punkter.

 1. Backend användarvänlighet/funktionalitet
  Att jobba i CCS kod är tidskrävande, det är därför extremt viktigt att ni kan göra så mycket som möjligt med layout, färger och typsnitt och inte bara att möjligheten finns utan även att det går lätt att implementera på sidan.
 2. Funktion
  WordPress är full med olika plugins och funktioner som man lätt kan installera men inte alltid implementera på ett snyggt och lätt sätt. Det är därför viktigt att välja ett tema med stort ett stort utbud av funktionalitet.
 3. Uppdatering
  En del som många ofta glömmer när de köper in ett WordPress tema är att titta på uppdateringsloggen hos leverantören. För att bibehålla en fullt fungerande sida som uppdateras inte bara för funktionalitet och säkerhet utan även för den responsiva marknaden är det viktigt att säkerställa sig om att WordPress temat uppdateras ofta.
 4. Support
  WordPress kryllar av plugins och funktioner, det är inte ovanligt att koppla samma dessa mot temat, samma gäller ändringar det WordPress tema ni valt. I dessa lägen är det viktigt att man kan få snabb och kunnig hjälp. Så för att säker ställa detta gå in i trådarna och se hur svarstiden på frågorna användarna ställt.
 5. Integration
  Det finns många starka utvecklare som jobbar med WordPress. Det finns därför många webshoppar, forum plugins, event plugins etc. som ofta används på olika WordPress hemsidor. Det kan därför underlätta om temant ni valt stöder dessa plugins från början. För att se om ditt tema stöder den plugin du vill jobba med titta till höger kolumnen i themeforest.