WordPress är en web programvara som används för att skapa och redigera hemsidor. WordPress är gratis och extremt lätt att ladda ner och installera på ditt webbhotell, de flesta webbhotell har en separat installationsknapp för just wordpress.

Att skapa en webbplats i wordpress är också relativt enkelt, det finns idag ett extremt stort antal teman uppbyggda för wordpress och över 40 000 tillägg.

WordPress som verktyg

Idag finns det över 60 miljoner använder som har valt att driva sin nya hemsida med wordpress och wordpress är nu det absolut största CMS verktyget på webben.

WordPress startade 2003 med en liten kodsnutt för att förbättra typografin på webben, i börjar hade wordpress knapp några använder men sedan dess har det vuxit och blivit det största CMS verktyget i världen och som används på miljontals webbplatser och ses av tiotals miljoner människor varje dag.

WordPress underhåll

WordPress är en Open Source-projektet, vilket innebär att det finns hundratals människor över hela världen arbetar på det. (Mer än de flesta kommersiella plattformar.) Det innebär också att du är fri att använda det för allt från ditt recept webbplats till ett Fortune 500 webbplats utan att betala någon en licensavgift och ett antal andra viktiga friheter.

Vad kan man använda wordpress till?

I början var wordpress ett renodlat bloggsystem, men det har nu utvecklats till ett full content management system (CMS) och så mycket mer genom de tusentals plugins och widgets och teman.

WordPress historia

WordPress föddes ur en önskan om en elegant, väl architectured personligt publiceringssystem som bygger på PHP och MySQL och licensierad under GPLv2 (eller senare). Det är den officiella efterträdare b2 / Cafelog. WordPress är fräsch programvara, men dess rötter och utveckling går tillbaka till 2001. Det är en mogen och stabil produkt. Vi hoppas genom att fokusera på användarupplevelsen och webbstandarder kan vi skapa ett verktyg som skiljer sig från allt annat där ute.

För lite mer om WordPress historia checka ut WordPress Wikipedia-sida eller på den här sidan vår egen Codex.